Sort by
Sort by

Juha iz koprive z rižem

Juha iz koprive z rižem
 

Za lahko in okusno spomladansko kosilo je popolna juha iz koprive z rižem! 

  • OBROK ZA: 4 oseb
  • ČAS PRIPRAVE: 60 minut
  • TEŽA: lahka

Seznam sestavin

  • 100 g sveže koprive (predhodno oprano)
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • ½ rdeče paprike
  • 100 g olupljenega paradižnika
  • 2 žlici paradižnikove omake
  • 3 žlice olja
  • 100 g riža
  • poper
  • MAGGI Zelenjavna juha v kocki
  • zeleni peteršilj
  • voda

Kako pripraviti?

  1. Koprive speremo iz nečistoč in jih obrobimo;
  2. Rezite čebulo in naribajte korenček;
  3. Papriko in olupljen paradižnik narežemo na kocke;
  4. V posodo dodajte olje, vso zelenjavo razen kopriv, malo vode in pustite stati 4 minute, dokler ne postane mehka;
  5. Dodajte vodo in med vretjem dodamo nasekljan peteršilj;
  6. Dodajte koprivo, poper in MAGGI Zelenjavna juha v kocki;
  7. Ko je zelenjava skoraj kuhana, dodamo opran riž;
  8. Ko je riž kuhan, dodajte paradižnikovo omako in Maggi Bors z zelenjavo in pustite, da se malo dlje kuha;
  9. Okusite in poskrbite, da je vse kuhano, odstranite s toplote in obrok je pripravljen!

Zelo okusno je postreženo z mlado čebulo. Lahka in okusna juha za sončen spomladanski dan!

Prehranske vrednosti na porcijo

  • Kalorije: 193 kcal
  • Beljakovine: 3 g
  • Maščoba: 8 g
  • Ogljikovi hidrati: 27,6 g

Predlog serviranja: s spomladansko čebulo, bučnim oljem in ocvrtimi bučnimi semeni boste dobili okusen in domiseln obrok.

Podobno juho lahko pripravite z drugo listnato zelenjavo po vaši izbiri: npr. špinačo ali blitvo, ki jo lahko dobimo celo leto. Ne boste zgrešili, če boste zamrznjeno zeleno listnato zelenjavo uporabljali izven sezone. Splošno znano je, da v naši prehrani primanjkuje zelene zelenjave, zato priporočamo to okusno juho iz koprive z rižem čim pogosteje v vašem meniju. Dober tek!