Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Juha iz praženega korenčka rdeče leče

r14

Uživajte v tem svežem receptu za korenčkovo juho z rdečo lečo in zelenjavo. 

 

  • OBROK ZA: 4 osebe
  • ČAS PRIPRAVE: 70 minut
  • TEŽA: lahka

 

Seznam sestavin

  • 2 žlički kuminovih semen
  • ½ čajne žličke čilijevih kosmičev
  • 2 žlici olivnega olja
  • 600 g očiščenega korenja
  • 100 g prečiščene zelene
  • 150 g prečiščene rdeče leče
  • 1 L vroče zelenjavne juhe
  • 200 ml svežega mleka
  • 4 žličke MAGGI Skrivnost okusa zelenjave

 

Za strežbo:

  • brani jogurt
  • kruh
  • peteršilj

 

Kako se priprema?

  1. Korenje in zeleno narežite na enako velike koščke in jih položite v posodo.
  2. Zalijemo z olivnim oljem in dodamo MAGGI Skrivnost okusa zelenjave. Dobro premešamo.
  3. Nato postavite vse v predhodno ogreto pečico na 220 stopinj za 35 minut, dokler se ne začne karamelizirati.
  4. Kuminovo seme in čilijeve kosmiče dajte na suho ponvo, pri čemer pustite polovico za okrasitev. V juho boste dodali drugo polovico.
  5. Vročo zelenjavno juho nalijemo v skledo, dodamo lečo, praženo zelenjavo in začimbe ter kuhamo. Kuhajte 20 minut, dokler se leča ne zmehča. Odstranite lonec z vročine, nalijte mleko in premešajte.
  6. Vse odcedimo in juho postrežemo v 4 srednje velike krožnike. V vsako porcijo dodajte jogurt in preostale začimbe, ki ste jih prej zmleli v kašo.
  7. Če želite bolj svež okus, dodajte sveže liste peteršilja.
  8. Postrezite juho iz korenčka in leče s kruhom.

 

Prehranske vrednosti na porcijo

  • Kalorije: 222 kcal
  • Beljakovine: 7 g
  • Maščoba: 11 g
  • Ogljikovi hidrati: 25 g

 

https://www.traiestecugust.ro/reteta/supa-din-morcovi-copti-si-linte-rosie

Article Type