Sort by
Sort by

Juha z rezanci Magic Asia

Juha z rezanci Magic Asia
 

Tu je recept za klasično korejsko juho, kuhano s kimchijem, mešanico kisle zelenjave, ki jo ljubitelji azijske kuhinje tako dobro poznajo.

  • OBROK ZA: 2 osobi
  • ČAS PRIPRAVE: 30 min
  • TEŽA: lahka

Seznam sestavin

  • 2 skodelici kimchi zelenjave (kisla zelenjava)
  • 115 g svinjine
  • ½ čajne žličke rdeče paprike
  • 1 čajna žlička česna
  • ½ čajne žličke svežega ingverja
  • 2 skodelici vode
  • 170 g tofua
  • 100 g dišečih gob
  • 2 mladi čebuli
  • po želji ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke popra
  • 2 pakiranja Magic Asia Noodles Instant Chili in Jalapeno (uporabite lahko tudi navadne špagete)

Kako pripraviti?

  1. Svinjino in kimči narežite na koščke.
  2. Narežite tofu in gobe na rezine, zeleno čebulo pa narežite na palčke.
  3. V dovolj veliki ponvi na srednji vročini kuhajte kimči s svinjino, rdečo papriko, s česnom in naribanim ingverjem, dokler se meso ne predeča in kimchi se ne zmehča
  4. Dodamo vodo, postavimo na srednjo vročino in pustimo kuhati, pokrito, 20 minut. Dodajte več vode, če se vam zdi potrebno.
  5. Dodajte tofu, gobe, spomladansko čebulo, sol (če je potrebno, ker je kimči običajno slan) in poper.
  6. Kuhajte vse, dokler tofu ni gotov, približno 5 minut.
  7. Odstavite z vročine, posujte s še nekaj mlade čebule in postrezite.

Preizkusite eksplozijo okusa in eksperimentirajte z novim azijskim receptom!

Prehranske vrednosti na porcijo

  • Kalorije: 539 kcal
  • Beljakovine: 28,06 g
  • Maščobe: 26,3 g
  • Ogljikovi hidrati: 49,4 g

To juho z rezanci lahko naredite tudi z ostanki že pečenega ali kuhanega mesa (svinjina, teletina, piščanec). V tem primeru boste pri pripravi dodali meso, ko boste končali s kuhanjem kimchi zelenjave. In če ste uporabili že pripravljeno meso, boste dobili novo jed, ne da bi zavrgli hrano, in bistveno skrajšali čas priprave tega okusnega obroka. Dober tek!