Sort by
Sort by

Kava: Kako vam pomaga, da se lažje učite?

Kako kava pomaga pri učenju
 

 Zajtrk na splošno ni popoln brez skodelice kave, saj vam pomaga, da se zbudite in začnete dan z več energije. In za tiste, ki se pripravljajo na izpite ali želijo pridobiti nova znanja, je kava lahko zanesljiv zaveznik!

Če ste se kdaj vprašali, kako vam lahko kava pomaga pri učenju, je tu nekaj njenih prednosti:

Lažje se lahko osredotočite

Produktivnost pada, ko se ne morete osredotočiti na to, kar se učite, vendar kava lahko pomaga! Snov v kavi, ki nas zbudi, je kofein, ki nam pomaga, da se osredotočimo na trenutno nalogo.

Kratkoročni pomnilnik je izboljšan

To se tudi imenuje delovni pomnilnik in pomaga pri učenju novih stvari. Kofein lahko pomaga delovnemu pomnilniku tako, da zmanjša utrujenost in poveča koncentracijsko moč, zlasti kadar se morate osredotočiti na nove informacije.

Povečuje pozornost

Z drugimi besedami, kofein nas zbudi! Zato je kava tako priljubljena izbira za zajtrk ali preden začnete delati. Če zjutraj nimate časa za uživanje ob kavi, poiščite enega od kavnih aparatov NESCAFÉ Alegria na poti do fakultete ali službe.

Boste v dobrem razpoloženju 

Vsakodnevno učenje je lahko dolgočasno. Zato je priporočljivo počivati, če se ne morete skoncentrirati ali če ste utrujeni. Uživajte v skodelici kave z mlekom! To bo spodbudilo vaša čutila in se boste lahko vrnili k poslu z več energije in boljšim razpoloženjem.

Kava je torej napitek s številnimi koristmi, zmerno uživanje 3-4 skodelic na dan pa lahko poveča vašo produktivnost, kar vam bo pomagalo med študijem. Za dodatno energijo, lahko skodelico kave kombinirate tudi z zdravim prigrizkom.

Vso srečo z učenjem!

Ali ste vedeli?

  • Kavna zrna so semena plodov, ki rastejo na grmičastih rastlinah v tropih!
  • Število skodelic kave, zaužitih na dan, je približno 2,25 milijarde.
  • Proizvodnja kave v Južni in Srednji Ameriki predstavlja približno 67% celotne svetovne proizvodnje.
  • Izvor kave ni znan, legenda pa pravi, da je prvo kavo naredil pastir, potem ko je opazil, da je njegova čreda koz postala bolj energična zaradi plodov, ki jih je pojedla!