Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paprika, polnjena s koruzo, čilijem in sirom

r5

 Vegetarijanski recept bez mesa s posebnim okusom! Vegetarijanski recept brez mesa s posebnim okusom!

 

  • OBROK ZA: 4 oseb
  • ČAS PRIPRAVE: 60 minut
  • TEŽA: kompleksna

 

Seznam sestavin

  • 4 paprike
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 čajna žlička kumin
  • 1 čili poper ali 1 čajna žlička rdeče paprike
  • 2 bučki
  • 175 g koruze
  • 1 avokado
  • 50 g cheddar sira
  • 2 žlički koriandra
  • 2 čajni žlički MAGGI Skrivnost okusa zelenjave

 

Kako pripraviti?

  1. V lonec damo vrelo vodo, odrežemo vrh paprik in olupimo semena, kuhamo jih 5 minut, nato odstranimo in pustimo, da se odcedijo z narezano stranjo navzdol.
  2. Sesekljano čebulo damo v ponev z žlico olja in pustimo na ognju 3 minute, dokler ne postane mehka. Dodamo kumino, čili (ali poper) in pustimo na ognju še 2-3 minute.
  3. Bučke narežite na kocke in jih dodajte v ponev s čebulo in začimbami ter pustite na ognju približno 4 minute, dokler se ne zmehčajo, nato odstranite s toplote.
  4. V ponev dodajte koruzo, narezani avokado, nariban sir, koriander in MAGGI Skrivnost okusa zelenjave in vse zmešajte.
  5. Z mešanico zelenjave napolnite 4 paprike, nato pa jih v pečico postavite v posodo proti sprijemanju.
  6. Pustite v pečici 30-35 minut, dokler ni zelo mehko.
  7. Ko vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi 5 minut, nato pa postrežemo.

 

Prehranske vrednosti na porcijo

  • Kalorije: 235 kcal
  • Beljakovine: 8 g
  • Maščoba: 14 g
  • Ogljikovi hidrati: 21 g

 

https://www.traiestecugust.ro/reteta/compot-de-mere-si-ghimbir---intr-un-mix-de-cereale-si-alune