Sort by
Sort by

Špinačna pita z mehkim sirom

Pita s špinačo in mehkim sirom
 

Enostavne za pripravo in postrežbo, pita s špinačo in mehkim sirom je lahko slasten zajtrk ali celo lahkotno kosilo s svežo solato.

  • OBROK ZA: 6 oseb
  • ČAS PRIPRAVE: 45 minut
  • TEŽA: lahka

Seznam sestavin

Kako pripraviti?

  1. Testo za pito naredite tako, da maslo zmešate z moko, enim rumenjakom in hladno vodo, gnetete, dokler se ne oblikuje testo, nato postavite v hladilnik, da se ohladi in strdi. Razporedite ga in položite v pekač, ki ga spet za nekaj minut postavite v hladilnik, nato v pečico za 15-20 minut.
  2. Medtem pa špinačo previdno očistimo in operemo ter damo v lonec z vrelo vodo.
  3. Špinačo damo v vrelo vodo, po 5 minutah jo odstranimo in nasekljamo.
  4. Preostala tri jajca dobro stepemo, zmešamo z mlekom in kislo smetano, nato dodamo narezano špinačo, sol, poper in MAGGI Zelenjavna juha v kocki.
  5. Polovico mehkega sira narežite na kocke in dodajte mešanici.
  6. Zmes zložimo v pekač čez testo in preostali mehak sir položimo na kocke.
  7. Damo v pečico za 25 minut.
  8. Postrezite vroče ali ogrete s paradižnikovo omako z baziliko ali svežo solato. Tako si hitro zagotovite okusen obrok za vso družino.

Prehranske vrednosti na porcijo

  • Kalorije: 588,2 kcal
  • Beljakovine: 23,25 g
  • Maščoba: 37,23 g
  • Ogljikovi hidrati: 39,8 g

Enostavna priprava, špinačna pita in sira je lahko okusen zajtrk ali lahko kosilo. Če je ostalo od kosila, bo služil tudi kot zdrav večerni obrok. Dober tek!