Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Posno enolončnico z zelenjavo iz pečice

r7

Zagotovo se spomnite mamine enoločnice s krompirjem... Kaj pa nekoliko drugačno enoločnico s krompirjem, narejen v ponvi? 

 

  • OBROK ZA: 6 oseb
  • ČAS PRIPRAVE: 80 minut
  • TEŽA: lahka

 

Seznam sestavin

  • 150 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 velik jajčevci
  • 1 velika čebula
  • 3 rezine česna
  • 800 g velikih krompirjev
  • 6 srednje velikih paradižnikov
  • 5 bučk
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 300 g paradižnikove omake
  • 1 žlica posušenega origana
  • 2 žlici peteršilja
  • 1 žlica MAGGI Skrivnost okusa zelenjave

 

Kako pripraviti?

  1. Pečico segrejte na 220 ° C.
  2. Pripravite zelenjavo: Jajčevce razpolovite, nato pa narežite na tanke rezine. Sesekljajte česen, krompir narežite na kocke, paradižnik na rezine in bučke na okrogle rezine.
  3. V visoko ponev damo malo olja in pečemo jajčevce 5-7 minut. Ko prevzame rumeno skorjo, je končan. Jajčevce položite v visoko skledo.
  4. V ponev damo čebulo in česen ter pražimo 5 minut. Ko končate, prenesite v skledo z jajčevci.
  5. V lonec dodajte narezan krompir, paradižnik, bučke in paradižnikovo omako. V ponev damo 200 ml vode, origana in peteršilja. Začinite s soljo, poprom in dodajte čajno žličko MAGGI Skrivnost okusa zelenjave. Sestavine dobro premešamo in dodamo preostalo olivno olje.
  6. Vse skupaj dajte v pekač in pustite v pečici 20-30 minut. Ne vzemite iz pečice takoj, ko vidite, da je zelenjava mehka in pečena, pustite, da se nekoliko ohladi.

Kot da mama dela!

Prehranske vrednosti na porcijo

  • Kalorije: 379 kcal
  • Beljakovine: 7,5 g
  • Maščoba: 243g
  • Ogljikovi hidrati: 32,5g

 

https://www.traiestecugust.ro/reteta/cheesecake-delicios-cu-after-eight