Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Čokoladni mousse z mandljevim mlekom, malinami in meto

r1

Odkrijte recept s svežimi malinami in meto. Zabavajte se s tem receptom za čokoladni mousse.

  • OBROK ZA: 4 osebe
  • ČAS PRIPRAVE: 40 minut
  • TEŽA: lahka

Seznam sestavin

  • 240 ml mandljevega mleka
  • 1/2 žličke vanilijeve esence
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • 1 prstohvat soli 
  • 100g črne čokolade Nestle Dessert

 

Za strežbo:

• 60 g jogurta
• 150 g svežih malin
• svež metin list

 

Kako pripraviti?

  1. V lonec nalijte mleko, dodajte kokosovo olje in segrevajte na šibkem ognju brez vrenja. Nekajkrat premešajte, da se prepričate, da se kokosovo olje povezalo.
  2. V veliki skledi zmešajte rumenjake, agavin sirup, vanilijevo esenco in sol.
  3. Odstranite mleko z vročine in dodajte temno čokolado Nestle Dessert, narezano na koščke. Mešamo, dokler se popolnoma ne stopi.
  4. Rumenjakovo mešanico vlijemo v tankostensko ponev, nato pa prelijemo s čokolado. Nenehno mešajte, da se jajca ne strdijo.
  5. Mešanico nalijemo skozi sito, nato pa vlijemo v skodelice, ki jih boste postavili v globoko posodo. Nato v ponev vlijemo vročo vodo, dovolj, da dosežemo polovico skodelic, ki vsebujejo mešanico mousse.
  6. Ponev postavite na srednji regal pečice in mešanico pecite 30 minut v predhodno ogreti pečici na 150 stopinj.
  7. Pred serviranjem pustite, da se popolnoma ohladi.
  8. Postrezite mousse z jogurtom, malinami in meto.

Prehranske vrednosti na porcijo

Kalorije: 303 kcal
Maščoba: 23 g
Ogljikovi hidrati: 22 g
Beljakovine: 4 g