Za lahko in okusno spomladansko kosilo je popolna juha iz koprive z rižem!
- OBROK ZA: 4 oseb
- ČAS PRIPRAVE: 60 minut
- TEŽA: lahka
Seznam sestavin
- 100 g sveže koprive (predhodno oprano)
- 1 čebula
- 1 korenček
- ½ rdeče paprike
- 100 g olupljenega paradižnika
- 2 žlici paradižnikove omake
- 3 žlice olja
- 100 g riža
- poper
- MAGGI Zelenjavna juha v kocki
- zeleni peteršilj
- voda
Kako pripraviti?
- Koprive speremo iz nečistoč in jih obrobimo;
- Rezite čebulo in naribajte korenček;
- Papriko in olupljen paradižnik narežemo na kocke;
- V posodo dodajte olje, vso zelenjavo razen kopriv, malo vode in pustite stati 4 minute, dokler ne postane mehka;
- Dodajte vodo in med vretjem dodamo nasekljan peteršilj;
- Dodajte koprivo, poper in MAGGI Zelenjavna juha v kocki;
- Ko je zelenjava skoraj kuhana, dodamo opran riž;
- Ko je riž kuhan, dodajte paradižnikovo omako in Maggi Bors z zelenjavo in pustite, da se malo dlje kuha;
- Okusite in poskrbite, da je vse kuhano, odstranite s toplote in obrok je pripravljen!
Zelo okusno je postreženo z mlado čebulo. Lahka in okusna juha za sončen spomladanski dan!
Prehranske vrednosti na porcijo
- Kalorije: 193 kcal
- Beljakovine: 3 g
- Maščoba: 8 g
- Ogljikovi hidrati: 27,6 g
Predlog serviranja: s spomladansko čebulo, bučnim oljem in ocvrtimi bučnimi semeni boste dobili okusen in domiseln obrok.
Podobno juho lahko pripravite z drugo listnato zelenjavo po vaši izbiri: npr. špinačo ali blitvo, ki jo lahko dobimo celo leto. Ne boste zgrešili, če boste zamrznjeno zeleno listnato zelenjavo uporabljali izven sezone. Splošno znano je, da v naši prehrani primanjkuje zelene zelenjave, zato priporočamo to okusno juho iz koprive z rižem čim pogosteje v vašem meniju. Dober tek!