Uživajte v tem svežem receptu za korenčkovo juho z rdečo lečo in zelenjavo.
- OBROK ZA: 4 osebe
- ČAS PRIPRAVE: 70 minut
- TEŽA: lahka
Seznam sestavin
- 2 žlički kuminovih semen
- ½ čajne žličke čilijevih kosmičev
- 2 žlici olivnega olja
- 600 g očiščenega korenja
- 100 g prečiščene zelene
- 150 g prečiščene rdeče leče
- 1 L vroče zelenjavne juhe
- 200 ml svežega mleka
- 4 žličke MAGGI Skrivnost okusa zelenjave
Za strežbo:
- brani jogurt
- kruh
- peteršilj
Kako se priprema?
- Korenje in zeleno narežite na enako velike koščke in jih položite v posodo.
- Zalijemo z olivnim oljem in dodamo MAGGI Skrivnost okusa zelenjave. Dobro premešamo.
- Nato postavite vse v predhodno ogreto pečico na 220 stopinj za 35 minut, dokler se ne začne karamelizirati.
- Kuminovo seme in čilijeve kosmiče dajte na suho ponvo, pri čemer pustite polovico za okrasitev. V juho boste dodali drugo polovico.
- Vročo zelenjavno juho nalijemo v skledo, dodamo lečo, praženo zelenjavo in začimbe ter kuhamo. Kuhajte 20 minut, dokler se leča ne zmehča. Odstranite lonec z vročine, nalijte mleko in premešajte.
- Vse odcedimo in juho postrežemo v 4 srednje velike krožnike. V vsako porcijo dodajte jogurt in preostale začimbe, ki ste jih prej zmleli v kašo.
- Če želite bolj svež okus, dodajte sveže liste peteršilja.
- Postrezite juho iz korenčka in leče s kruhom.
Prehranske vrednosti na porcijo
- Kalorije: 222 kcal
- Beljakovine: 7 g
- Maščoba: 11 g
- Ogljikovi hidrati: 25 g