Tu je recept za klasično korejsko juho, kuhano s kimchijem, mešanico kisle zelenjave, ki jo ljubitelji azijske kuhinje tako dobro poznajo.
- OBROK ZA: 2 osobi
- ČAS PRIPRAVE: 30 min
- TEŽA: lahka
Seznam sestavin
- 2 skodelici kimchi zelenjave (kisla zelenjava)
- 115 g svinjine
- ½ čajne žličke rdeče paprike
- 1 čajna žlička česna
- ½ čajne žličke svežega ingverja
- 2 skodelici vode
- 170 g tofua
- 100 g dišečih gob
- 2 mladi čebuli
- po želji ½ čajne žličke soli
- ½ čajne žličke popra
- 2 pakiranja Magic Asia Noodles Instant Chili in Jalapeno (uporabite lahko tudi navadne špagete)
Kako pripraviti?
- Svinjino in kimči narežite na koščke.
- Narežite tofu in gobe na rezine, zeleno čebulo pa narežite na palčke.
- V dovolj veliki ponvi na srednji vročini kuhajte kimči s svinjino, rdečo papriko, s česnom in naribanim ingverjem, dokler se meso ne predeča in kimchi se ne zmehča
- Dodamo vodo, postavimo na srednjo vročino in pustimo kuhati, pokrito, 20 minut. Dodajte več vode, če se vam zdi potrebno.
- Dodajte tofu, gobe, spomladansko čebulo, sol (če je potrebno, ker je kimči običajno slan) in poper.
- Kuhajte vse, dokler tofu ni gotov, približno 5 minut.
- Odstavite z vročine, posujte s še nekaj mlade čebule in postrezite.
Preizkusite eksplozijo okusa in eksperimentirajte z novim azijskim receptom!
Prehranske vrednosti na porcijo
- Kalorije: 539 kcal
- Beljakovine: 28,06 g
- Maščobe: 26,3 g
- Ogljikovi hidrati: 49,4 g
To juho z rezanci lahko naredite tudi z ostanki že pečenega ali kuhanega mesa (svinjina, teletina, piščanec). V tem primeru boste pri pripravi dodali meso, ko boste končali s kuhanjem kimchi zelenjave. In če ste uporabili že pripravljeno meso, boste dobili novo jed, ne da bi zavrgli hrano, in bistveno skrajšali čas priprave tega okusnega obroka. Dober tek!