Vegetarijanski recept bez mesa s posebnim okusom! Vegetarijanski recept brez mesa s posebnim okusom!
- OBROK ZA: 4 oseb
- ČAS PRIPRAVE: 60 minut
- TEŽA: kompleksna
Seznam sestavin
- 4 paprike (izberite papriko različnih barv)
- 2 žlici olivnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 čajna žlička kumin
- 1 čili poper ali 1 čajna žlička rdečeg popra
- 2 bučki
- 175 g koruze
- 1 avokado
- 50 g cheddar sira (ali drugi siri podobne kakovosti in topnosti)
- 2 žlički koriandra
- 1 kocka MAGGI Zelenjavna juha v kocki
Kako pripraviti?
- V lonec damo vrelo vodo, odrežemo vrh paprik in olupimo semena, kuhamo jih 5 minut, nato odstranimo in pustimo, da se odcedijo z narezano stranjo navzdol.
- Sesekljano čebulo damo v ponev z žlico olja in pustimo na ognju 3 minute, dokler ne postane mehka. Dodamo kumino, čili (ali poper) in pustimo na ognju še 2-3 minute.
- Bučke narežite na kocke in jih dodajte v ponev s čebulo in začimbami ter pustite na ognju približno 4 minute, dokler se ne zmehčajo, nato odstranite s toplote.
- V ponev dodajte koruzo, narezani avokado, nariban sir, koriander in MAGGI Zelenjavna juha v kocki in vse zmešajte.
- Z mešanico zelenjave napolnite 4 paprike, nato pa jih v pečico postavite v posodo proti sprijemanju.
- Pustite v pečici 30-35 minut, pri 180 stopinjah, dokler ni zelo mehko.
- Ko vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi 5 minut, nato pa postrežemo te fine paprike, polnjene s koruzo, čilijem in sirom.
Prehranske vrednosti na porcijo
- Kalorije: 235 kcal
- Beljakovine: 8 g
- Maščoba: 14 g
- Ogljikovi hidrati: 21 g
To je pravi vegetarijanski recept s posebnim okusom! Če imate radi takšne vegetarijanske jedi, obogatite obrok tako, da ga postrežete z mešano lisnato solato in kuhanimi celimi zrni, kot so ajda, proso, bulgur. Ali poenostavite vse, tako da dodate končni jedi, kot prilogo, kuhano polento. Dober tek!