Zagotovo se spomnite mamine enoločnice s krompirjem... Kaj pa nekoliko drugačno enoločnico s krompirjem, narejen v ponvi?
- OBROK ZA: 6 oseb
- ČAS PRIPRAVE: 80 minut
- TEŽA: lahka
Seznam sestavin
- 150 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 velik jajčevci
- 1 velika čebula
- 3 rezine česna
- 800 g velikih krompirjev
- 6 srednje velikih paradižnikov
- 5 bučk
- 12 češnjevih paradižnikov
- 300 g paradižnikove omake
- 1 žlica posušenega origana
- 2 žlici peteršilja
- 1 žlica MAGGI Skrivnost okusa zelenjave
Kako pripraviti?
- Pečico segrejte na 220 ° C.
- Pripravite zelenjavo: Jajčevce razpolovite, nato pa narežite na tanke rezine. Sesekljajte česen, krompir narežite na kocke, paradižnik na rezine in bučke na okrogle rezine.
- V visoko ponev damo malo olja in pečemo jajčevce 5-7 minut. Ko prevzame rumeno skorjo, je končan. Jajčevce položite v visoko skledo.
- V ponev damo čebulo in česen ter pražimo 5 minut. Ko končate, prenesite v skledo z jajčevci.
- V lonec dodajte narezan krompir, paradižnik, bučke in paradižnikovo omako. V ponev damo 200 ml vode, origana in peteršilja. Začinite s soljo, poprom in dodajte čajno žličko MAGGI Skrivnost okusa zelenjave. Sestavine dobro premešamo in dodamo preostalo olivno olje.
- Vse skupaj dajte v pekač in pustite v pečici 20-30 minut. Ne vzemite iz pečice takoj, ko vidite, da je zelenjava mehka in pečena, pustite, da se nekoliko ohladi.
Kot da mama dela!
Prehranske vrednosti na porcijo
- Kalorije: 379 kcal
- Beljakovine: 7,5 g
- Maščoba: 243g
- Ogljikovi hidrati: 32,5g