Sort by
Sort by

Notranje igre za mačke

Nasveti za ohranjanje mačke zdrave in srečne doma

banner cat

Igra je ključnega pomena za vašo mačko; od malih nog vse do starosti, radi bodo kopali, lovili in skakali na vse vrste stvari! Pravzaprav je igranje s svojo mačko ena najbolj prijetnih stvari, če jih imate v hiši.

Strokovnjaki naše blagovne znamke Purina za nego živali so delili seznam  iger, ki bodo obogatile življenje vaše mačke, zagotovile spodbudo in okrepile vez, ki jo delite.

1. Ulov plena

Uporabite igračo, da simulirate gibanje plena. Z vleko igrače po tleh po vrvici in občasno zavirajte, kot bi morda žival, spodbudite svojo mačko, da se prilega in skače kot v divjini. To bo povečalo njihovo hitrost in okretnost ter spodbudilo njihove lovske nagone. Dobro je, da igračo skrivate do časa za igro, da jih igrača ne bi dolgočasila.

cat

2. Zabava z mačjo travo 

Napolnjena igrača ali kroglica z mačjo travo, naravnim zeliščem (ali nakup tiste, ki že ima v njej mačje trave) lahko spodbudi vašo mačko zanimanje za igračo. Upoštevajte pa, da niso vse mačke privlačene z mačjo travo.

cat 1

3. Teci in prinesi žogo 

Presenetljivo je, toda veliko mačk se zelo rad igra in jih vsaj lovi žogo. Igrače s kroglicami simulirajo hitre, nepričakovane premike plena. Vstavite zvonec v notranjost, da pritegnete pozornost svoje mačke, in zvijte ali vrgnite žogo, da jo bo videla in lovila. Nekatere mačke se še posebej dobro odzovejo, ko žogo vržete ali zavijete v drugo sobo ali za vogalom.

cat 2

4. Igra s svojo hrano 

Puzzle in kroglice za distribucijo hrane so igrače, ki v predel vgradijo mačjo hrano. Z rolanjem ali poskakovanjem na igračah lahko vaša mačka naenkrat sprosti nekaj kosov hrane. Uporaba puzzlov za distribucijo hrane spodbuja željo mačke, da lovi in dela za hrano. Pri določanju dnevnih dodatkov za prehrano mačke ne pozabite upoštevati hrane znotraj puzzlov in igrač.

Ne pozabite

Encourage your cat to play at least 20 minutes a day to improve fitness. Playtime with your cat is not just a luxury – it is a necessity for your pet's health and general wellbeing. But whatever happens, and whatever your pet's unique personality, playtime should never feel like a chore. Be creative, have fun, and see how it benefits you both!

Spodbujajte svojo mačko, da se vsaj 20 minut na dan igra za izboljšanje kondicije. Igralni čas z vašo mačko ni samo razkošje, temveč nuja za zdravje vašega ljubljenčka in splošno počutje. Toda karkoli se zgodi, in ne glede na edinstveno osebnost vašega ljubljenčka, igranje nikoli ne bi smelo biti dolgčas. Bodite ustvarjalni, zabavajte se in poglejte, kako koristi obema! Če želite več nasvetov in trikov za lastnike mačk, poiščite razdelek z izdelki na spletni strani Purina.