Sort by
Sort by

Vzgojeno s spoštovanjem

Načrt Nescafé pomaga kmetom kave, kot je Eduardo, uspevati

banner growing resepectfully

Pred nekaj leti je Eduardo Camarena mislil, da je vse izgubil. Ni imel več službe, šel je skozi ločitev in moral se je oddaljiti od svojih otrok. Tako nizko je prišel, da “tudi sonce me ni moglo ogreti”.

Kmalu zatem je umrl njegov dedek. Toda Eduardu je ostala le še ena stvar. Njegov dedek je dal obljubo, da bo skrbel za družinski nasad za kavo in da bo uspešen.

Danes Eduardo vodi uspešno kmetijo kave, pomaga vzgajati svoje otroke in je vir pomoči in nasvetov drugim kmetom v regiji. Kako je stvari obrnil?

 

Spoštovanje do naših kmetov

Z vključitvijo v Načrt Nescafé, ki je v zadnjem desetletju kmetom, kot je Eduardo, pomagal zagotoviti podporo, ki jo potrebujejo za gojenje več in boljše kave, in to trajnostno, s koristmi za skupnosti, v katerih živijo.

Na mednarodni dan kave 2018 je Nescafé predstavil pobudo “Vzgojeno s spoštovanjem”, da bi izrazil, kako deluje spoštljivo pri zagotavljanju odlične degustacije kave, s tem, da v Načrtu podpira kavne kmete, njihove skupnosti in planet.

eduardo

 "To je bila najboljša odločitev, ki sem jo naredil v svojem življenju," pravi Eduardo o svoji odločitvi, da se pridruži Načrtu Nescafé.

Toda preden je to storil, ni bilo govora, ali bo njegova plantaža kave preživela. Rastline niso rasle tako, kot bi morale, in njegovo regijo je prizadela suša. Pogosto je mislil, da se bo moral vsemu odpovedati.

S Načrtom Nescafé je bil Eduardo eden od upravičencev, ko je kmetom v Mehiki razdelil 29 milijonov visoko donosnih rastlin, odpornih na bolezni. To je kmetom omogočilo, da obnovijo svoje nasade, izboljšajo kakovost in povečajo stopnjo produktivnosti nasadov do 81%.

Bil je tudi eden od 390 kmetov kave, ki so se udeležili tečaja, ki ga je vodil Nescafé in tehnološki in visokošolski inštitut Monterrey, kar jim je dalo znanje, pomoč in nasvete pri vodenju njihovih podjetij.

Eduardo se je vrnil v svojo kavarno, željan uporabe novih znanj, od vsega, od izboljšanja pridelka kave do izboljšanja ekonomije kmetije.

Spoštovanje naših skupnosti

Če se pobuda " Vzgojen s spoštovanjem" odraža v izkušnji Eduarda, potem je mogoče videti, koliko koristi imajo kmetje od Načrta Nescafé, viden pa je tudi pozitiven vpliv na skupnosti v 17 državah, kjer se Načrt izvaja.

 Na primer, v Keniji je 6000 žensk izkoristilo Program opolnomočenja žensk, nekatere pa so bile napredovane v vodilne vloge v zadrugah. Partnerstvo znamke Nescafé z drugo blagovno znamko kave, Zoegas, je zagotovilo več kot 300 družinam za obdelovanje kave boljši dostop do varne pitne vode.

V Indiji je Nescafé omogočil dostop do brezplačnih zdravstvenih diagnoz in oskrboval več kot 1300 kmetov, delavcev na kmetiji in njihovih družinskih članov. V Vietnamu je Nescafé svojim kmetom omogočil, da so povečali svoje dohodke za 30% s sprejetjem boljših agronomskih praks.

Spoštovanje našega planeta

V Načrtu, Nescafé zagotavlja tudi, da kmetje, medtem ko gojijo boljšo kavo, uporabljajo nove tehnike za zaščito in ohranjanje naravnih virov za prihodnje generacije.

eduardo 1

Na primer, v Kolumbiji je Nescafé tesno sodeloval z več kot 2600 kmetov kave, da bi zagotovil učinkovitejšo rabo vode, čiščenje odpadnih voda in pogozdovanje. Izvajal je tudi izobraževalne dejavnosti za ozaveščanje skupnosti o trajnostni rabi vode.

Blagovna znamka je zaščitila tudi več kot 200 naravnih izvirov vode na kavnih kmetijah v Braziliji, zasadila 70.000 avtohtonih dreves in na kmetijah namestila skoraj 100 sistemov za čiščenje odpadnih voda, da ne bi onesnažili rek in potokov.

Vsi ti lokalni ukrepi podpirajo javne cilje blagovne znamke Nescafé 2020, ki vključujejo - odgovorno pridobivanje 70% vse kave Nescafé, distribucijo 220 milijonov kavnih rastlin, boljšo ekonomičnost kave in delovne pravice ter trajnostno delovanje tovarne.

Vzgojen s spoštovanjem odraža, kako Nescafé prispeva k širši družbi podjetja Nestlé, da odklene moč hrane, da izboljša kakovost življenja za vse, danes in za prihodnje generacije. 

"Postal sem boljši človek, boljši starš. Zdaj sem lahko blizu svojih otrok, jih vzgajam in, kar je najpomembneje, lahko držim obljubo, ki sem jo dal svojemu dedku." Eduardo Camarena, kmet za kavo

 

Kmetje, kot je Eduardo, so imeli koristi od Načrta Nescafé s tem, da so lahko gojili boljše pridelke, učinkovito upravljali s svojimi financami in pomagali drugim kmetom. Te stvari so pomagale navdihniti njegovo lastno, osebno preobrazbo.

"Postal sem boljši človek, boljši starš," pravi Eduardo. "Zdaj sem lahko blizu svojih otrok, jih vzgajam in, kar je najpomembneje, lahko držim obljubo, ki sem jo dal svojemu dedku."