Sort by
Sort by

Notranje igre za pse

Ideje za vadbo psa in zagotavljanje duševne stimulacije, ko je v zaprtih prostorih
banner dog

Iskanje zabavnih in konstruktivnih načinov igranja s svojim psom je eden najboljših delov lastnika psa.

Včasih ni vedno mogoče hoditi na prostem s svojim psom. Vendar brez skrbi, naša blagovna znamka Purina za hišne živali je sestavila seznam nekaterih najboljših iger v zaprtih prostorih za pse, ki ne zagotavljajo le telesne vadbe, ampak tudi nudijo duševno stimulacijo.

Torej, tukaj so spodaj tri igre za igranje s svojim psom, da jih navdušite, angažirate in spodbudite, ne da bi polomili pohištvo.

1. Ulov plena

"Ulov plena" psu omogoča, da svoje naravne plenske nagone uporablja na nedestruktiven način. Prav tako jim daje možnost, da vadijo nadzor impulzov s spuščanjem predmeta na ukaz.

dog

Pomaknite velike kose pohištva na strani sobe. Z igralno palico (dolg drog, pipo ali palico s pritrjeno vrvjo) na vrv privežite igračo ali kakšno drugo vabico.

Povlecite ga počasi in se občasno ustavite, ne pa da ga hitro mahate naokoli. Počasna lovka vam pomaga, da se vaš pes nauči osredotočiti. Pustite vsake toliko, da ujame lovko kot nagrado. Če nikoli ne zmagajo, se lahko odvrnejo in izgubijo zanimanje. 

2. Skrivanje poslastice ali skrivalnice

'Skrivanje poslastice' je odlična igra možganov za pse, saj jim omogoča, da uporabljajo svoje sposobnosti reševanja težav. Skrijte poslastico na mestu, do katerega je težko priti v hiši, in pustite sled vonja, tako da ga drgnete na nekaj mest ob poti.

Uporabite jezik, kot je „vroč“ in „hladen“, ko se vaš pes približa ali se oddaljuje od poslastice. Če spremenite svoj ton iz mirnega za besedo 'hladen' v navdušen za 'topel' in 'vroč', bo tudi gradilo njihovo slušno znanje.

dog 2

Tako kot "skrivanje poslastice", "igra skrivalnice" uporablja svoje sposobnosti sledenja vonjav. Poleg tega jim daje možnost, da vadijo ukaze, kot sta "ostani" in "pridi".

Naj vaš pes ostane, ko se skrivate. Ko ste na položaju, mu recite, naj pride, in dajte mu veliko pohval, ko vas bo našel. Če še ne vedo ukaza "ostani", naj jih nekdo odvrne, dokler ne pokličete. 

3. Vlačilna igra


"Vlačilna igra" je dobra igra na prostem ali v zaprtih prostorih. Ne samo, da je zabavno in privlačno, ampak tudi vlečenje omogoča dobro telesno vadbo.

dog 3

Da bo privlačno in zabavno, naj občasno zmagajo. Ne pozabite pa vaditi ukazov, kot je "izpusti".

Pazite

Igre v zaprtih prostorih za pse so koristne, toda vse, kar je preveč agresivno ali traja predolgo, lahko privede do pretirane stimulacije. Končajte se z igranjem, medtem ko se vi in pes še dobro zabavata. To jih pušča, da bodo navdušeni nad naslednjo igro, ne pa izčrpani in odvrnjeni. Z igranjem teh iger za pse z lastnim kosmatim prijateljem jih boste ohranili aktivne in psihično stimulirane, predvsem pa srečne.

Če želite več nasvetov in trikov za lastnike psov, pojdite na razdelek s članki na spletni strani Purina.